Smaakvol de winter door met onze
kaasfondue kazen en kaasfonduesets

Geitenkaas kaasfondue

Geitenkaas Fondue

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 g Hollandse geitenkaas
  • 100 g zachte geitenkaas (bijv. bettine blanc)
  • 300 ml droge witte wijn
  • 1 el honing
  • ½ tl tijm
  • 100 ml slagroom
  • 2 el maizena
  • witte peper

Bereiding:

Korst van Hollandse geitenkaas snijden en kaas raspen. Zachte geitenkaas verbrokkelen. In fonduepan wijn met honing en tijm aan de kook brengen. Vuur laag draaien en beide kaassoorten in gedeelten met houten lepel door warme wijn roeren, tot alle kaas gesmolten is. Slagroom erdoor roeren. Maizena oplossen in 2 el water of wijn, maïzenapapje door kaasmengsel roeren en nog 2-3 min. Zachtjes laten doorkoken tot fondue goed gebonden is. Op smaak brengen met zout en peper. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.

Serveersuggesties:

bruin stokbrood of in puntjes gesneden shoarmabroodjes – kleine roosjes rauwe broccoli – gehalveerde artisjokharten (blik) – partjes appel of peer (met citroensap besprenkeld) – pitloze druiven.

Richtprijs: ± € 2,65 p.p.

Italiaanse Kaasfondue

Italiaanse kaasfondue

met Parmigiano Reggiano en Gorgonzola

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gr Parmigiano Reggiano
  • 300 gr Gorgonzola / Hollandse blauwaderkaas
  • 350 ml witte wijn / *appelsap voor alcoholvrij
  • 1 el citroensap oregano focaccia
  • 2 el maïzena

Bereiding:

Laat de kaas op kamertemperatuur komen en rasp de kazen wanneer dit nog niet gedaan is. Wrijf de pan in met een geplet knoflookteentje. Doe de witte wijn / of appelsap in de pan en breng deze op matig vuur aan de kook. Laat de wijn niet koken. Voeg het sap van de citroen toe. Voeg nu in kleine delen de geraspte kaas toe. Blijf roeren en zorg dat het niet gaat koken. Los de maïzena op in een beetje water en voeg dit toe. Hak de oregano en voeg deze toe. Snij de focaccia en serveer deze bij het fondue.

Serveersuggesties:

Serveer met stukjes focaccia, stokbrood of een lekkere ciabatta. Stukjes groenten zoals, geblancheerde bloemkool en/of broccoli. Hele gebakken champignons.

Richtprijs: ± € 5,45 p.p.

Hollandse kaasfondue

Hollandse kaasfondue

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 700 g kaas, jonge tot licht belegen kaas
  • 250 g pittige kaas, bijv. hollandse blauwaderkaas
  • 100 g boter
  • 100 g bloem
  • 2 bouillonblokjes, opgelost in 1 liter water
  • 1 teentje knoflook
  • kruiden, peterselie, tijm, oregano en rozemarijn

Bereiding:

Plet en halveer een teentje knoflook en wrijf er de fonduepan mee in. Rasp de kaas, mocht dit nog niet gedaan zijn. Smelt de boter in een pan en voeg onder voortdurend roeren de bloem toe tot het een papje wordt. Voeg er de bouillon bij en roer tot een mooie saus. Voeg nu in gedeeltes de kaas toe en laat smelten. Breng de kaasfondue op smaak met de kruiden.

Serveersuggesties:

Serveer met stukjes stokbrood of ciabatta. Ook lekker met bloemkool en broccoli in roosjes, winterpeen of wortel en komkommer in blokjes.

Richtprijs: ± € 4,95 p.p.

Zwitserse traditionele kaasfondue

Traditionele Zwitserse kaasfondue

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gr Gruyère
  • 400 gr Emmentaler
  • 100 gr Appenzeller / Magoth
  • 400 ml witte wijn / *appelsap voor alcoholvrij
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el citroensap
  • 2 el maizena
  • 1 borrelglaasje Kirsch
  • nootmuskaat en peper (snufje)

Bereiding:

Laat de kaas op kamertemperatuur komen en rasp de kazen wanneer dit nog niet gedaan is. Wrijf de pan in met een geplet knoflookteentje. Doe de witte wijn / appelsap in de pan en breng deze op matig vuur aan de kook. Laat de wijn niet koken. Voeg het sap van de citroen toe. Voeg nu in kleine delen de geraspte kaas toe. Blijf roeren en zorg dat het niet gaat koken. Los de maïzena op in een beetje water en voeg dit toe. Voeg nu naar smaak de Kirsch toe. Maak de kaasfondue nu af met peper, zout en nootmuskaat. Voeg eventueel een lepeltje mosterd toe.

Serveersuggesties:

Serveer met stukjes stokbrood of ciabatta. Stukjes groenten zoals, geblancheerde bloemkool en/of broccoli. Hele gebakken champignons. Paprika of bleekselderij. Gaar vlees zoals, kipfilet, salami of ham.

Richtprijs: ± € 6,95 p.p.

Boska Tapas Fondueset - Tapa's en Kaasfondue

Boska Tapas Fondueset

Zwart of Wit
300 ml – 600 ml

Boska Fondueset Nero - Kaasfondue

Boska Fondueset Nero

900 ml – 1,3 L – 2,2 L

Boska Fondueset Bianco - Kaasfondue

Boska Fondueset Bianco

1,3L

Boska Fondueset Pro - Kaasfondue

Boska Fondueset Pro

700 ml – 1,2 L – 1,8 L

Wilt u uw kaasfondue of geheel compleet met kaasfondueset naar keuze bestellen en op een bepaalde datum af komen halen:
Mailt u ons dan via het contactformulier om welke kaasfondue het gaat en voor hoeveel personen en uiteraard wanneer u het op komt halen.

Wij kunnen u ook een lekkere witte wijn aanbieden voor bij de kaasfondue, alvast eet smakelijk!